Takarék Kereskedelmi Bank Főoldal
Nyomtatási nézet

Lízingigénylés szabályai

Tudnak önerő nélkül finanszírozni? Mennyi önerő szükséges?

Alapszabály, hogy lízing konstrukcióval EUR alapon a piaci érték 55%-ig, HUF alapon 85%-ig tudunk finanszírozást nyújtani az ingatlan fedezet függvényében, azonban kiegészítő fedezet bevonása esetén a megadott arányoknak az ingatlanok együttes értéke alapján kell megfelelni, így az önerő nélküli finanszírozás megoldható lehet.

Előzetes kalkulációt kaphatok-e bármiféle dokumentáció nélkül? Hogyan?

A hatályos pénzügyi szabályozásoknak megfelelően érdeklődés esetén tájékoztató jellegű ajánlatot áll módunkban kiadni, amely a finanszírozás általános paraméterei mellett, tájékoztatást nyújt a termékről, annak fő paramétereiről és az esetleges kockázatokról. Az érvényben lévő kondíciónkat a honlapunkon megtalálható Kondíciós Lista is tartalmazza. A kalkulációt kollégáink készítik el. Keresse őket elérhetőségeinken.

Van településlistája a Társaságnak?

Igen van. Standard ügyletek esetén a gyorsabb feldolgozás érdekében van az elfogadható településekről lista. Az ezen nem szereplő ingatlanok egyedi bevizsgálás keretében azonban befogadhatók.

Tudnak-e finanszírozást biztosítani ingatlanfedezet nélkül?

Nem, cégünk kizárólag ingatlanfedezet bevonásával tud finanszírozást nyújtani.

Osztatlan közös ingatlant tudnak-e finanszírozni?

Igen, amennyiben az összes tulajdonos által aláírt és ügyvéd által ellenjegyzett megosztási szerződés születik és a tulajdonostársak lemondanak elővásárlási jogukról.

Panel típusú ingatlant finanszíroznak-e?

Igen, akár 30 éves futamidőre is.

Vállalkozás célját szolgáló, illetve egyéb nem lakóingatlant finanszíroz a Takarék Lízing Zrt?

Igen, minden ilyen esetben a lízingbevevő és a fedezet egyedi minősítése szükséges.

Finanszíroz-e a Takarék Lízing Zrt. mezőgazdasági ingatlant vagy földterületet?

Mezőgazdasági ingatlanok finanszírozása társaságunkban nem preferált, illetve a hatályos jogszabályok értelmében földterület (erdő, szántó, gyümölcsös) nem áll módunkban finanszírozni, viszont művelési ágból kivont telket el tudunk fogadni fedezetként.

Milyen dokumentumokat kér be a Takarék Lízing Zrt. ügyfeleitől a finanszírozási folyamat során?

A honlapunkról letölthető formanyomtatványok között megtalálhatóak a hitelkérelmi adatlapok, melyek mellékletei tartalmazzák a bevizsgálásokhoz szükséges dokumentumok felsorolását, amit kérésre üzleti kollégáink is eljutatnak Önhöz.

Lízingnél van jövedelemvizsgálat? Ehhez kell dokumentumokat becsatolni?

Társaságunk a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről, illetve a jövedelemarányos törlesztő részlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet alapján hitelképességi, illetve hitelezhetőségi vizsgálatot szükséges elvégeznünk minden lakossági hitelkérelem esetén.  Ezek igazolására a szükséges dokumentumokat be kell csatolni.

Hány havi munkaviszony szükséges a pozitív elbíráláshoz?

3 havi határozatlan munkaviszony szükséges, ahol a munkavállaló nem áll felmondás alatt és amely munkáltatói igazolással igazolható.

Aktív KHR (BAR) státuszú ügyfelet finanszíroznak-e?

Csak 90 napot meghaladó passzív KHR (BAR) estén van lehetőség finanszírozás igénylésére, ahol a KHR státusz kialakulását egyedileg megvizsgáljuk.

Milyen devizanemekben nyújtanak finanszírozást?

HUF (forint) devizában, ahol a felvett összeg forintban kerül meghatározásra és forintban kell törleszteni és a kamatozás is forint (BUBOR) alapú.

EUR (euró) devizában, ahol a felvett összeg euróban kerül meghatározásra és euróban kell törleszteni, a kamatozás is EUR (EURIBOR) alapú.

Milyen díjai, kamatai vannak a lízinges finanszírozásnak?

Az alkalmazott díjak termékenként eltérőek lehetnek. A hatályos díjak, valamint a THM megtalálhatók a letölthető Kondíciós Listánkban.

A kezdeti költségek megfinanszíroztathatók?

Zárt végű pénzügyi lízing esetén a szerződéskötési díj megfinanszíroztatható, a hatályos önerő szabályok figyelembevétele mellett.

Mennyi idő alatt juthatok pénzhez?

A finanszírozási folyamat átfutási ideje 2-4 hét, amennyiben az ügyfél a megfelelő anyagokat, megfelelő módon kitöltve, a megfelelő időben a rendelkezésünkre bocsátja. A finanszírozás folyamatában vannak külső tényezők is, melyek az időtávot tőlünk függetlenül alakítják, például egy jelzálogjog földhivatali törlésének ügyintézési ideje.

Támogatott hitelt tudnak-e folyósítani?

Nem.

Lakástakarék pénztárral kombinálható a lízing?

Igen.

A szerződéskötés hol történik?

Alap esetben a budapesti székhelyünkön történik meg a szerződéskötés, de speciális esetben megoldható a legközelebbi Takarék bankfiókban is a szerződéskötés.

Kötelező vagyonbiztosítást kötnöm a finanszírozott ingatlanra?

Igen.

Felügyeleti tájékoztató - Elszámolási és forintosítási tudnivalók

Kérdése van?

Hívjon minket bármikor

Hívjon minket bármikor

061 461 6040

Bankfiók és ATM kereső

Termelőeszköz Lízing

Ismerje meg Agrárlízing, Teherjármű és Buszlízing, Termelőeszköz lízing, valamint Gépjárműlízing termékeinket.

Részletek