Takarék Kereskedelmi Bank Főoldal
Nyomtatási nézet

Lízingigénylés szabályai

Tudnak önerő nélkül finanszírozni? Mennyi önerő szükséges?

Alapszabály, hogy lízing konstrukcióval EUR alapon a piaci érték 55%-ig, HUF alapon 85%-ig tudunk finanszírozást nyújtani az ingatlan fedezet függvényében, azonban kiegészítő fedezet bevonása esetén a megadott arányoknak az ingatlanok együttes értéke alapján kell megfelelni, így az önerő nélküli finanszírozás megoldható lehet.

Előzetes kalkulációt kaphatok-e bármiféle dokumentáció nélkül? Hogyan?

A hatályos pénzügyi szabályozásoknak megfelelően érdeklődés esetén tájékoztató jellegű ajánlatot áll módunkban kiadni, amely a finanszírozás általános paraméterei mellett, tájékoztatást nyújt a termékről, annak fő paramétereiről és az esetleges kockázatokról. Az érvényben lévő kondíciónkat a honlapunkon megtalálható Kondíciós Lista is tartalmazza. A kalkulációt kollégáink készítik el. Keresse őket elérhetőségeinken.

Van településlistája a Társaságnak?

Igen van. Standard ügyletek esetén a gyorsabb feldolgozás érdekében van az elfogadható településekről lista. Az ezen nem szereplő ingatlanok egyedi bevizsgálás keretében azonban befogadhatók.

Tudnak-e finanszírozást biztosítani ingatlanfedezet nélkül?

Nem, cégünk kizárólag ingatlanfedezet bevonásával tud finanszírozást nyújtani.

Osztatlan közös ingatlant tudnak-e finanszírozni?

Igen, amennyiben az összes tulajdonos által aláírt és ügyvéd által ellenjegyzett megosztási szerződés születik és a tulajdonostársak lemondanak elővásárlási jogukról.

Panel típusú ingatlant finanszíroznak-e?

Igen, akár 30 éves futamidőre is.

Vállalkozás célját szolgáló, illetve egyéb nem lakóingatlant finanszíroz a Takarék Lízing Zrt?

Igen, minden ilyen esetben a lízingbevevő és a fedezet egyedi minősítése szükséges.

Finanszíroz-e a Takarék Lízing Zrt. mezőgazdasági ingatlant vagy földterületet?

Mezőgazdasági ingatlanok finanszírozása társaságunkban nem preferált, illetve a hatályos jogszabályok értelmében földterület (erdő, szántó, gyümölcsös) nem áll módunkban finanszírozni, viszont művelési ágból kivont telket el tudunk fogadni fedezetként.

Milyen dokumentumokat kér be a Takarék Lízing Zrt. ügyfeleitől a finanszírozási folyamat során?

A honlapunkról letölthető formanyomtatványok között megtalálhatóak a hitelkérelmi adatlapok, melyek mellékletei tartalmazzák a bevizsgálásokhoz szükséges dokumentumok felsorolását, amit kérésre üzleti kollégáink is eljutatnak Önhöz.

Lízingnél van jövedelemvizsgálat? Ehhez kell dokumentumokat becsatolni?

Társaságunk a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről, illetve a jövedelemarányos törlesztő részlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet alapján hitelképességi, illetve hitelezhetőségi vizsgálatot szükséges elvégeznünk minden lakossági hitelkérelem esetén.  Ezek igazolására a szükséges dokumentumokat be kell csatolni.

Hány havi munkaviszony szükséges a pozitív elbíráláshoz?

3 havi határozatlan munkaviszony szükséges, ahol a munkavállaló nem áll felmondás alatt és amely munkáltatói igazolással igazolható.

Aktív KHR (BAR) státuszú ügyfelet finanszíroznak-e?

Csak 90 napot meghaladó passzív KHR (BAR) estén van lehetőség finanszírozás igénylésére, ahol a KHR státusz kialakulását egyedileg megvizsgáljuk.

Milyen devizanemekben nyújtanak finanszírozást?

HUF (forint) devizában, ahol a felvett összeg forintban kerül meghatározásra és forintban kell törleszteni és a kamatozás is forint (BUBOR) alapú.

EUR (euró) devizában, ahol a felvett összeg euróban kerül meghatározásra és euróban kell törleszteni, a kamatozás is EUR (EURIBOR) alapú.

Milyen díjai, kamatai vannak a lízinges finanszírozásnak?

Az alkalmazott díjak termékenként eltérőek lehetnek. A hatályos díjak, valamint a THM megtalálhatók a letölthető Kondíciós Listánkban.

A kezdeti költségek megfinanszíroztathatók?

Zárt végű pénzügyi lízing esetén a szerződéskötési díj megfinanszíroztatható, a hatályos önerő szabályok figyelembevétele mellett.

Mennyi idő alatt juthatok pénzhez?

A finanszírozási folyamat átfutási ideje 2-4 hét, amennyiben az ügyfél a megfelelő anyagokat, megfelelő módon kitöltve, a megfelelő időben a rendelkezésünkre bocsátja. A finanszírozás folyamatában vannak külső tényezők is, melyek az időtávot tőlünk függetlenül alakítják, például egy jelzálogjog földhivatali törlésének ügyintézési ideje.

Támogatott hitelt tudnak-e folyósítani?

Nem.

Lakástakarék pénztárral kombinálható a lízing?

Igen.

A szerződéskötés hol történik?

Alap esetben a budapesti székhelyünkön történik meg a szerződéskötés, de speciális esetben megoldható a legközelebbi Takarék bankfiókban is a szerződéskötés.

Kötelező vagyonbiztosítást kötnöm a finanszírozott ingatlanra?

Igen.

Felügyeleti tájékoztató - Elszámolási és forintosítási tudnivalók

Kérdése van?

Hívjon minket bármikor

Hívjon minket bármikor

061 461 6040

Termelőeszköz Lízing

Ismerje meg Agrárlízing, Teherjármű és Buszlízing, Termelőeszköz lízing, valamint Gépjárműlízing termékeinket.

Részletek