Takarék Kereskedelmi Bank Főoldal
 
Főoldal/
Miben segíthetünk / Lakosság - Fizetési nehézségek és behajtás / Tájékoztatás fizetési nehézségek esetére ajánlott lehetőségekről, és a behajtás folyamatáról
Nyomtatási nézet

Tájékoztatás fizetési nehézségek esetére ajánlott lehetőségekről, és a behajtás folyamatáról

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezen az oldalon összefoglaljuk az FHB Ingatlanlízing Zrt. (korábbi nevén Central European Ingatlanhitel Zrt.) jelzáloghitellel és pénzügyi lízinggel rendelkező Ügyfelei számára igényelhető fizetéskönnyítési lehetőségeket-áthidaló megoldásokat, valamint bemutatjuk a behajtás folyamatait. Az FHB Ingatlanlízing Zrt. elkötelezett abban, hogy segítséget nyújtson azon Ügyfeleinek, akik bár anyagilag nehéz helyzetbe kerültek, de együttműködőek. Egyben felhívjuk figyelmét, hogy együttműködés hiányában korlátozott formában van lehetőségünk áthidaló lehetőségek kidolgozására, mely alapján a normál behajtási folyamatainkat vagyunk kénytelenek foganatosítani.
Az áthidaló megoldások ismertetésén túl, jelen tájékoztatónk célja, hogy Ügyfeleinket teljes körűen, világosan megfogalmazva tájékoztassuk azokról a folyamatokról, azokról a következményekről, amelyek a jelzáloghitel, lízing nemfizetése esetén bekövetkezhetnek.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS FIZETÉSI NEHÉZSÉGEK ESETÉRE AJÁNLOTT LEHETŐSÉGEKRŐL, VALAMINT A BEHAJTÁS FOLYAMATÁRÓL című nyomtatványunkban hasznos tudnivalókat talál itt az Önt segítő lehetőségekről, valamint a várható követeléskezelési lépésekről.

Nyomtatványunkat személyesen is igényelheti ügyfélfogadási időben a központi ügyintézésünk helyén. Kérheti továbbá telefonon, levélben, vagy elektronikus levélben, a tájékoztató megküldését.

Kollégáinkhoz az itt található elérhetőségeken fordulhat.

 


 

1. Kapcsolattartás és panaszkezelés
Társaságunk kiemelt figyelmet fordít a fizetési nehézséggel küszködő vagy hátralékos tartozással rendelkező Ügyfeleinkkel való kapcsolattartásra. Ennek szabályait tájékoztató anyagunk 1. pontjában találja itt.

2. Az áthidaló megoldások és az elbírálás folyamata, a fedezeti ingatlan értékesítésének előnyei és hátrányai
Azt javasoljuk, hogy az egyes fizetéskönnyítési lehetőségek tekintetében Társaságunkkal konzultáljon és tanúsítson együttműködő magatartást, annak érdekében, hogy az Ön számára legelőnyösebb megoldást tudjuk kiválasztani, a hosszú távú fizetőképesség megtartásának érdekében.

Az egyes megoldási lehetőségekről és az elbírálás folyamatáról a tájékoztatónk 2. pontjában talál információkat itt.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy fizetési nehézségeik esetén további információt a Felügyelet által kiadott „Tájékoztató fizetési nehézségek esetén” című nyomtatványból szerezhet, mely itt elérhető.

3. Szerződés megkötéséhez kapcsolódó kamat- és díjszámítás módja
A kamat és díjszámítás szabályait tájékoztató anyagunk 3. pontjában találja itt, valamint részletesen a hatályos Üzletszabályzatainkban itt és Kondíciós Listánkban itt.

4. A hátralékos tartozás kiegyenlítésének elszámolási sorrendjéről, valamint a késedelmes napszámról
Társaságunk elszámolási szabályait tájékoztató anyagunk 4. pontja tartalmazza itt, illetve részletesen az itt elérhető Üzletszabályzataink

5. Tartozás nem fizetése esetén történő követeléskezelés menete és a várható jogkövetkezmények.
A követeléskezelés menetét és a várható jogkövetkezményeket tájékoztató anyagunk 5. pontja foglalja össze itt. További részletes információkat Üzletszabályzatainkban találhat itt.

6. Tartozás késedelmes fizetése esetén, az Ügyfelet terhelő díjak
Tartozás késedelmes fizetése esetén az ügyfeleket terhelő díjakat tájékoztatónk 6. pontja tartalmazza itt, valamint az itt található Kondíciós Lista foglalja össze.

7. Általános tájékoztatás a Pénzügyi lízing / jelzálog kölcsönszerződés felmondását követő végrehajtási eljárás költségeiről
A végrehajtás költségeit az 14/1994 IM rendelet szabályozza. A jogszabály alapján a végrehajtót a végrehajtás foganatosításáért munkadíj, költségtérítés és az adós teljesítése esetén behajtási jutalék illeti meg, amelyek összegek megfizetésére az Adós köteles. A végrehajtót megillető munkadíj az ügyérték alapján vagy az eljárásra fordított idő alapján kerül megállapításra. Ezeket tájékoztatónk 7. pontjában gyűjtöttük ösze.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344