Ugrás a tartalomhoz

A fogyatékkal élő személyek egyenlő esélyű hozzáférése a pénzügyi szolgáltatásokhoz

A Nemzetgazdasági Minisztérium a hitelintézetek számára a 22/2016. (VI. 29.) évi rendeletében állapította meg kötelezettségként, hogy a fogyatékos személyek számára meg kell teremteni azon lehetőséget, hogy a pénzügyi szolgáltatásokat az egyenlő esélyű hozzáférés szellemiségében igénybe vehessék. A Takarék Lízing Zrt. (továbbiakban: Lízing) a fogyatékossággal élő ügyfeleket fogyatékosságukra való tekintettel szolgáltatásaiból nem zárja ki. A Lízing minden esetben arra törekszik, hogy az általa nyújtott szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés a lehető legmagasabb színvonalon, mindenki számára biztosított legyen.

A Lízing folyamatosan arra törekszik, hogy a fogyatékossággal élő ügyfelei illetve jövőbeli ügyfelei számára – az akadálymentesítés és a fogyatékosság jellegét figyelembe vevő ügyintézés keretében – a szolgáltatások igénybevétele, illetve a személyes ügyintézés minél könnyebb, gördülékenyebb legyen.

A Lízing a fogyatékossággal élő személyek részére biztosítja az előzetes időpont egyeztetés lehetőségét, valamint erre irányuló kérés esetén lehetőség szerint biztosít külön tárgyalót, továbbá olyan személyes kapcsolattartót is, aki a fogyatékossággal élő ügyfél speciális helyzetét ismeri, ez által a pénzügyi szolgáltatások igénybevételét megkönnyítheti.

Ezen kívül a Lízing olyan többlet szolgáltatások nyújtásával igyekszik még biztosítani az egyenlő esélyű hozzáférést, mely specifikusan a fogyatékosság jellegére van tekintettel. A látássérült ügyfelek számára például a bankfiókokban vakvezető kutyával való közlekedés biztosított, illetve a hallássérült ügyfelek számára lehetőség nyílik, hogy az ügyfél az általa közreműködésre felkért jelnyelvi tolmáccsal együtt jelenhessen meg.

A Lízing számára fontos a fogyatékkal élő ügyfelek visszajelzése, illetve véleménye arra vonatkozóan, hogy milyen további szolgáltatással lehetne fokozottan biztosítani a pénzügyi termékekhez, szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést, illetve hogyan tudnánk tovább javítani jelenlegi szolgáltatásaink színvonalán. A fogyasztói igények felmérése érdekében kialakításra került egy kérdőív, melynek kitöltésével a fogyatékkal élő ügyfelek megoszthatják javaslataikat a Lízinggel. A Kérdőív elérhető az alábbi linken: Kérdőív

A kérdőívet annak kitöltése után szíveskedjen eljuttatni a Takarék Lízing Zrt.-hez az alábbi elérhetőségeken keresztül:

  • Email cím: lízing@takarek.hu
  • Postai cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 9. G. épület.

Üdvözlettel:
Takarék Lízing Zrt.